Sípies farcides a la Llorençana
Per a 4 persones: 4 ou 5 sípies mitjanes, 5 escalunyes, 7 beines d'all, julivert, 3 llesques de pa de motlle mullades en llet, un ou, oli d'oliva, un got de vi blanc. Petites patates noves.
Compri sípies del Mediterrani i congeli'ls sense buidar-les.
La vetlla de cuinar-les, col·loqui'ls tota la nit a la nevera i netegi'ls al matí abans que la butxaca de tinta sigui descongelada.
Prengui l'ós delicadament per no esquinçar la sípia.
Reservi el cap, els tentacles i les aletes; passi'ls ràpidament en l'oli d'oliva, sali i empebre, després destrosseu-los.
Destrossi també les escalunyes, l'all, el julivert i faci'ls passar a la paella. Barregi tot el trinxat amb la molla de pa escorreguda i un groc d'ou. Farceixi'n les sípies ben assecades, sense omplir-les completament.
Fagi daurar les sípies farcides en l'oli d'oliva, en una paella, amb una ceba tallada en trossos.
Sali, empebri i mulli's d'un got de vi blanc. Deixi coure a foc dolç fins que les sípies siguin tendres. Mentre les sípies es couen, feu saltar les patates en una paella.
Pot llavors acabar la seva cocció al suc de les sípies.


Seiches farcies à la Laurentine
Pour 4 personnes: 4 ou 5 seiches moyennes,5 échalotes,7 gousses d' ail, persil, 3 tranches de pain de mie trempées dans du lait, un oeuf, huile d'olive, un verre de vin blanc. Petites pommes de terre nouvelles.
Achetez des seiches de la Méditerranée et congelez-les sans les vider.
La veille de les cuisiner, placez–les toute la nuit dans le frigo et nettoyez-les le matin avant que la poche d'encre soit décongelée.
Enlevez l'os délicatement pour ne pas déchirer la seiche.
Réservez la tête, les tentacules et les nageoires; passez-les rapidement à l'huile d'olive,salez et poivrez, puis hachez-les. Hachez aussi les echalotes, l'ail, le persil et faites-les passer à la poële.
Mélangez tout le hachis avec la mie de pain égouttée et un jaune d'oeuf. Farcissez-en les seiches bien essuyées, sans les remplir complètement. Faites dorer les seiches farcies à l'huile d'olive,dans une cocotte, avec un oignon coupé en tronçons.
Salez, poivrez et mouillez d'un verre de vin blanc. Laissez mijoter à feu doux jusqu'à ce que les seiches soient tendres.
Pendant que les seiches cuisent, faites sauter les pommes de terre dans une cocotte.
Vous pouvez ensuite finir leur cuisson dans le jus des seiches.

 

Al menu cançons