obrir-les i fer coure 1 quilo de castanyes durant 4 minuts a l'arrencada de l'ebullició. Amb l'ajuda d'un ganivet retira la bajoca bombada partint del costat. Posar les castanyes en aigua gelada. Treure la secunda pell abans d'aixafar-les al premsa puré.
Pesar el puré i posar el mateix pes de sucre. Barrejar el sucre i el puré, afegir 15 centil litres d'aigua, 3 beines de vainilla feses en el sentit de la longitud i algunes gotes de llimona. Fer coure a foc dolç tot en barrejant. Quan el fons de la casserola apareix, la crema és cuita. Mesclar-la i posar-la en pots.
Bon profit.


Les couvrir d’eau et faire cuire 1 kilo de châtaignes pendant 4 minutes au démarrage de l’ébullition. A l’aide d’un couteau retirer l’écosse en partant du côté bombé. Les mettre dans de l’eau glacée. Enlever la deuxième peau avant de les écraser au presse purée.
Peser la purée et mettre le même poids de sucre. Mélanger la purée et le sucre, ajouter 15 centilitres d’eau, 3 gousses de vanille fendues dans le sens de la longueur et quelques gouttes de citron. Faire cuire à feu doux tout en mélangeant.
Lorsque le fond de la casserole apparaît, la crème est cuite. La mixer et la mettre en pots.
Bon profit

 

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